Regn och blåst !

Vad är det som händer ? Plusgrader och regn i December ??? Blir så trött på det här vädret nu. Vill ju ha SNÖ !!! Man blir så mycket piggare, då det blir ljusare ute. I morse var det så mörkt ute när vi gick upp halv nio, så jag trodde klockan gick fel. Jaja, ska sluta klaga... får bli en inne dag idag.

Julen var en trevlig dag, ja en dag !! Så var det här känns det som. Kimmo jobbade typ alla dagar förutom julafton. Så det gällde att verkligen njuta av julafton och det gjorde jag =) Vi var här hemma med kimmos familj. God mat, mycket mat, mätt.... =) Förra året sa vi att vi inte skulle ha så mycket mat, men det var nog ingen skillnad i år i alla fall. Förutom mat kom även tomten på besök, Hugo gillade inte han, tog ett hårt grepp om mig och brast ut i gråt. Förstår han, för dom där tomtemaskerna ser inte så trevliga ut. Julklapparna var inte så intressanta att öppna, så det fick mamma och pappa sköta. Vilket jag iof tycker är kul =)
Vi vuxna hade inte köpt till varandra, förutom en klapp som skulle lottas ut. En ny tradition jag har inför här med kimmos familj, som vi i Falun har gjort några år. Tycker det är lite kul ! Det som kan vara svårt är att hitta på en julklapp som både passar gammal och ung. Men tyckte att klapparna verkligen passade alla i år.
Skulle sätta in lite bilder från jul, men får återkomma då det var nå knas med programmet, så det gick inte. :(

I morgon blir det att jobba igen, sen är det bara en veckas föräldraledigt kvar för mig. Sen kör jag på för fullt, heltid på en gång =) Har kännt att det ska bli kul att börja jobba igen, men ju närmare det kommer så känns det ofattbart. Har nog svårt att tänka mig hur det kommer kännas, efter att varit hemma i 16 månader. Som tur är så kommer Kimmo vara hemma i två månader, så vi behöver inte känna på verkligheten än, med lämningar och hämtningar på dagis.

Dax och förbereda lunch !!!


Julgodis !

I helgen har jag börjat gjort lite julgodis. Vart lite olika varianter, dock blir det ju inte alltid som man tänkt sig. För mjuka mintkyssar och för hårda knäck. Får nog göra en ny sats under veckan. Men sen provade vi även på att gör tryffel som jag aldrig gjort förut. Kimmo testade och hade i konjak och jag glögg. Konjaken kändes men inte glöggen så väl. Men kul att testa. Få se om det blir att prova på fudge i veckan. Nån som har något bra recept ???
Nä nu blir det natta, få se om jag slipper hostan inatt !!!


Sjuk !!!

Idag skulle jag ha jobbat som jag brukar göra på fredagar, men fick ringa mig sjuk i morse. Det började i går kväll, ont i halsen, hosta och orkeslös. Tänkte att jag väntar och ser hur jag känner mig på morgonen. Och som väntat var det lika , bara att ringa jobbet och sjukanmäla mig. Tråkigt, att bli sjuk nu. Känner att jag inte har tid med det, även om jag är hemma om dagarna, så är det en del som ska fixas till jul. Har i alla fall köpt några julklappar och börjat baka lite.
Den här veckan  har bara rusat på känner jag, har hunnit jobbat en dag, varit till öppna förskolan, sprungit på stan och letat julklappar, träffat mammagruppen..... Väldigt kul och träffa dom i gruppen och se vad som hänt med dom små liven. Och det händer så mycket med Hugo nu, något nytt varje dag nästan. Märks att han är väldigt motaglig och vill lära sig saker, härmar gärna.
Han lärde sig att gå i veckan, vilket var väldigt stort för både mamma, pappa och Hugo. Han var så stolt efter att han kom på hur han skulle göra. Så han gick och gick och gick... =)

Julfest !

I torsdags kväll hade vi julfest med jobbet, som jag skrev i förra inlägget. Var en mycket trevlig kväll med mat i trevligt sällskap. Vart inte så mycket jobb prat som det kan bli vid sånna tillställningar. :) skönt tycker jag.... Som jag skrev tidigare så skulle man ha en julklapp på R. Vilket är kul att se vad andra har hittat på, tycker alla hade varit duktiga. Här kommer exempel om någon skulle behöva en julklapp på R :)
Ram, reflexväst, ros doftande tvål, romerska bågar, rexona, raspberry ansiktsmask, röd ljuslykta, röd fleece filt, rosevin, rödvin, roliga historier, riskakor, ris....
Kvällen var precis lagom !!! Som det ska vara i landet lagom :)


RSS 2.0